ויזה לבוליביה

החל משנת 2014 התיירים הישראלים שנכנסים לבוליביה צריכים להוציא ויזה על מנת להכנס למדינה. התשלום נכון לכיום לכניסה למדינה לאחר שעלה כבר ב3 פעימות (מכיוון שישראלים לא מוכנים לוותר על המדינה הזאת)הגיע ל-100$ (אפשר לשלם גם בבוליביאן).

 (חדש) ויזה בשגרירות בוליביה והגעה בטיסה

 עדכון  חדש בהוצאת הויזה לבוליביה (נכון ל2018)-

ניתן להוציא בכל שגרירות או קונסוליה תוך יום, חשוב לדעת שלרוב השגרירויות מנפיקות את הויזה תוך 3-6 ימים ולא תוך יום נכון לכרגע. לאחר הנפקת הויזה מראש ניתן לטוס ללא שום בעיה.

בלתי אפשרי להוציא ויזה בישראל כי אין שגרירות

הויזה לבוליבה תקפה לכניסה חד פעמית בלבד, עד כ-30 יום, עולה 30$ בשגרירות ומשולמת בזמן הגשת הטפסים או 100$ בגבול. הויזה רלוונטית וניתן להכנס איתה לבוליביה עד שנה מתאריך הוצאתה.

 

הגשת טפסי ויזה  לבוליביה באינטרנט:

קראו את ההנחיות הבאות טרם הכניסה לדף הנפקת ויזה לבוליביה:

לעמוד הנפקת ויזה לבוליביה באינטרנט יש ללחוץ כאן.

 

 שלב 1. עמוד הרשמה - בחרו את המדינה, בחרו דרכון רגיל שזו האופציה הראשונה, הכניסו מייל ולחצו על הלינק שמתחת לקבל קוד לצורך המשך הרשמה לויזה

שלב 2. עמוד הכנסת הקוד - לאחר שלחצתם על הלינק הקודם, תועברו מיד לעמוד השני ותופיע משבצת שבה יש להכניס את הקוד שקיבלתם למייל. לאחר הכנסת הקוד לחצו על הקישור שמימין להיכן שהכנסתם את הקוד.

פרטים אישיים שלב 1 - בחרו תחת סוג הויזה את האפשרות השלישית - ויזת תייר ("tourist visas..."). לאחר מכן יש למלא את כל המקומות המסומנים בכוכבית אדומה. יש לצרף תמונת פספורט עד בגודל של עד 150 ק"ב.  ולאחר מכן לבחור למטה "continue"

פרטים אישיים שלב 2  - יש להכניס פרטי דרכון: מס' דרכון, מדינת, עיר, תאריך הנפקה ותאריך תפוגה

פרטים אישיים שלב 3 - האפשרות הראשונה היא האם הגשת בעבר בקשה לויזה לבוליביה. בנוסף צריך לבחור את מספר הימים שאתם רוצים לבקר במדינה, כדאי לבחור 30. לאחר מכן לבחור את לה פאז או יעד אחר כיעד המרכזי. האפשרות האחרונה היא האם יש לכם קרובים שגרים בבוליביה - בחרו לא ולחצו "continue"

פרטים אישיים שלב 4 - פרטי איש קשר למקרה חירום - הכניסו פרטים של בן משפחה. לחצו "continue"

פרטים אישיים שלב 5 - עמוד זה מצריך ממכם לצרף 5 מסמכים בקובץ וורד, קובץ PDF או קובץ תמונה :

הראשון הינו המסלול שלכם בשפה האנגלית. פשוט רשמו שבועיים לה פאז, רורהנבאקה, איוני ועיר נוספת עם תאריכים ומספר לילות שאתם מתכוונים לשהות.

השני הינו צילום דרכון שבו ניתן לראות שהתוקף מעל 6 חודשים.

השלישי הוא צילום פנקס חיסונים שמראה שעשיתם חיסון קדחת צהובה.

הרביעי זה פירוט חשבון בנק שבו פירוט עובר ושב, כדאי לשנות את מצב התצוגה באתר הבנק לאנגלית.

החמישי הוא הזמנה של לינה ביעד הראשון שלכם. הזמנה באחד מההוסטלים ולצרף העתק אישור.

איך מוסיפים קובץ ? בכל את האפשרויות יש לבחור ATTACH בצד ימין של השורה. בחרו CHOOSE FILE, בחרו UPLOAD FILE והמשיכו.

לסיום לחצו FINISH.

לחצו  DISPLAY VISA והדפיסו את טופס הגשת הויזה, חתמו עליו וגשו לשגרירות או הקונסוליה

יש להגיש את הטופס עם הדרכון ולקבל בחזרה עם ויזה עוד במהלך היום. הליך זה חוסך ממכם את הצורך בבירוקרטיה ומילוי ידני ומסובך בשגרירות. את התשלום משלמים עם הגשת הטפסים בשגרירות. כל מה שצריך להביא איתכם זה את הטפסים המודפסים, הדרכון התקף וכסף.

כדאי לדעת כי הטופס תקף למקסימום 15 ימים מרגע מילוי הטפסים באתר ולכן מאוחר משבועיים ממילוי הטפסים לא יקבלו אותם.

 יש צורך להדפיס את כל המסמכים שהעלתם בעת מילוי הטופס ולהביא אותם איתכם.

 

salt-desert-749594_1280

ויזה לבוליביה במעבר הגבול:

בכדי לעשות את הויזה צריך להדפיס את הטפסים מראש ולהגיע איתם מוכנים למעבר הגבול בתוספת סכום הכסף הנדרש.

***כדאי להזמין מקום לינה מראש (גם אם אתם לא מתכוונים ללון בו) ב- Booking.com על מנת למנוע בעיות במעבר הגבול.***

את הטפסים ניתן להוריד מכאן- טפסי ויזה לבוליביה

הדברים שצריך לצרף לטופס הם:

  • כרטיס חזרה לישראל
  • שתי תמונות פספורט 4*4
  • צילום של הדרכון
  • צילום של ויזה נוכחית

**הויזה שניתנת במקום היא ויזה ל-30 יום בלבד אך ניתן להאריך אותה במדינה.**

 

איך למלא ויזה לבוליביה

ויזה לבוליביה דף 1

ויזה לבוליביה דף 2

  • ישראלים בעלי דרכון זר- לבעלי דרכון אירופאי קנדי אוסטרלי או מרכז/דרום אמריקאי מומלץ להגיע עם הדרכון של המדינה הזרה מכיוון שאתם לא תצטרכו לשלם אך כדאי ברגע המעבר לא לדבר בעברית ולא לצור יותר מדי מגע עם הישראלים ברגע המעבר על מנת לא לעורר את חשדם של קציני המעבר, דברו איתם באנגלית בלבד ואם הם אומרים לכם שאתם ישראלים בגלל הביגוד או סממן אחר אל תפחדו להתעמת איתם. תדאגו לשים את הדרכון הישראלי במקום אליו לא יגיעו בחיפושים תאמינו לי שהם לא רוצים תקרית דיפלומטית עם אזרח אחת מהמדינות האלה.

דיווחים על מעברי גבול בוליבה- נכון להיום המעברים שמהם קל יותר וכדאי יותר להכנס הם המעברים מצ'ילה לבוליביה והמעברים מארגנטינה לבוליביה אך ניתן לעבור ממעבר הגבול ברזיל לבוליביה אם כי בודקים שם את הטפסים מעט יותר ברצינות ובקפידה ומספרים אף כי בודקים את הזמנות מקום הלינה שהזמנתם.

מעבר הגבול בין פרו לבוליביה- נהפך למאוד קשה לעבור בו ומעט מאוד ישראלים מצליחים לעבור בו ובדרך כלל באמצעות שוחד עדיף שלא לנסות אם באתם במיוחד ולמנוע את עוגמת הנפש.

מעבר גבול פרו - בוליביה. (עדכון מה4 לאוקטובר)
לתשומת ליבכם וכדי שלא תתקעו גם.
הגענו למעבר עם כל המסמכים "הדרושים" כמו שהכינו לנו בקוסקו בחברה מוכרת.
להפתעתנו גילינו במעבר עצמו שלכל אחד צריך להיות בוקינג להוסטל על שמו וזה לא תופס אם יש מישהו אחד שעשה הזמנה על כמה אנשים.
דבר שני לא אישרו לנו להכנס עד שלא נראה כרטיס יציאה מבוליביה כלומר או כרטיס טיסה.